De filosofie van BMS Security: Wie is Bülent Doğan en waar staat zijn bedrijf voor

De filosofie van BMS Security: Wie is Bülent Doğan en waar staat zijn bedrijf voor

De filosofie van BMS Security: Wie is Bülent Doğan en waar staat zijn bedrijf voor Beveiligingsbedrijf BMS Security
Bülent Doğan - Beveiligingsbedrijf BMS Security

Geschreven door:
, 19 maart 2021

De filosofie van BMS Security: Wie is Bülent Doğan en waar staat zijn bedrijf voor?
BMS Security (Bekwaam, Moedig en Servicegericht) onderscheidt zich door een creatieve en slimme aanpak waarmee het bedrijf niet alleen de doorlopende dagelijkse uitdagingen aangaat maar ook de moeilijke tijden van het coronavirus doeltreffend bestrijdt.

De charismatische oprichter/eigenaar van BMS Security, Bülent Doğan vertelt:
Na een ruime werkervaring bij de beveiliging op Schiphol, waar zijn carrière vanaf het begin een stijgende lijn vertoonde, van regulateur van de stroom bagagewagentjes aan het begin, tot Security Area Manager de laatste jaren, heeft Bülent gehoor gegeven aan wat hij het liefst doet, namelijk eigen baas en ondernemer zijn. In 2017 heeft hij zijn dienstbetrekking op Schiphol definitief gedag gezegd en hij heeft zijn bedrijf, BMS Security, opgericht. Vanaf het begin kent zijn bedrijf een stijgende lijn.

‘De belangrijkste eigenschap van een ondernemer in de beveiliging en eigenlijk van elke beveiliger’, vertelt Bülent, ‘is het vermogen om situationeel te kunnen handelen. Dit betekent meer dan flexibel kunnen zijn, dit betekent alle facetten van het moderne beveiligingswerk te kunnen bedienen en ernaar te kunnen handelen. Een goede beveiliger begrijpt dat beveiligingswerk tegenwoordig veel meer is dan de veiligheid waarborgen, het houdt hospitality in, klantgerichtheid, begrip voor de omgeving en situaties, kortom het is het vermogen tot multitasken en van alle markten thuis zijn.’

Beveiligen betekent bij BMS problemen voorkomen, niet veroorzaken
En werken vanuit passie, enthousiasme en overtuiging. Beveiligers die voor het vak kiezen omdat ze ervoor betaald krijgen, horen bij BMS niet thuis.
Met lichte nostalgie denkt Bülent terug aan het verleden, wanneer de bewaking in horeca vertegenwoordigd was door een paar kleerkasten die de kattenkwaad jongeren bij hun oor vastpakten en met een schop onder hun achterste verwijderden en dat was het. Daar kom je tegenwoordig niet ver mee. De mogelijke problemen moeten veel meer opgelost worden met woorden en niet met vuisten. Zelf weet Bülent zich maar één voorval uit zijn loopbaan te herinneren waarbij hij het conflict met vuisten heeft moeten oplossen.

Een startende ondernemer in de beveiligingsbranche heeft volgens Bülent best veel kansen van slagen, wanneer hij sterk achter zijn product staat, zeer communicatief en creatief is ingesteld, respectvol en enthousiast is in omgang met verschillende mensen. Geld verdienen alleen is beslist een verkeerde motivatie.
‘Het is en blijft mensenwerk, beveiliging, en uiteindelijk puur afhankelijk van de mens’, zegt Bülent.
BMS Security specialiseert zich in bouwplaatsbeveiliging, evenementenbeveiliging, havenbeveiliging, horecabeveiliging, objectbeveiliging, winkelbeveiliging en beveiliging op maat.
In deze tijden van het coronavirus staan enkele van deze diensten zwaar onder druk. De omzet van de horecabeveiliging en evenementenbeveiliging is vrijwel weggevallen. ‘Het komt in deze tijden op je creativiteit en netwerk aan. Het is mogelijk om andere opdrachten binnen te halen, waardoor het leed verzacht wordt.’

In zijn loopbaan op Schiphol heeft Bülent vaak meegewerkt aan persoonsbeveiliging van belangrijke kopstukken, presidenten, politici en onze eigen koning Willem-Alexander, die toen nog als prins een event bezocht in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Allemaal leuke en interessante tijden, maar Bülent is met zijn eigen bedrijf nu helemaal op zijn plaats en zal daar geen seconde meer van willen missen. Bij BMS Security werkt momenteel een team van 30 mensen en ze zijn samen een grote, hechte familie.
‘Je doet het samen, je kunt met elkaar alles voor elkaar krijgen en het ook leuk en gezellig hebben. Je moet respect hebben voor de mensen waar je mee samenwerkt en voor je klanten. Niemand is bij BMS een personeelsnummer, niemand zou dat ooit waar dan ook, mogen zijn’.

BMS Security is een sociale onderneming
BMS Security is als enige beveiligingsbedrijf in Nederland door Gemeente Amsterdam aangemerkt als een "Sociale Firma”.
En daar blijft het niet bij, BMS Security is, wederom als enige beveiligingsbedrijf in Nederland, lid van Social Enterprise en een partner van Sociaal Werkkoepel.

Een betaalde baan is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid
BMS Security zorgt voor een bijzonder groot social impact. Momenteel bestaat een groot deel van onze werknemers uit personen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. BMS Security biedt mensen via BMS Academy een gedegen opleiding aan, waarna ze verzekerd zijn van een stageplek of een baan. Wanneer het niet mogelijk is om een baan te verkrijgen bij BMS Security, wordt er door ons bemiddeld met andere partners om zo iedere kandidaat van een betaalde baan te voorzien.

Bülent Doğan is overigens recentelijk begonnen om zijn werkactiviteiten met een nieuw project uit te uitbreiden: BMS Suits & Workwear zal binnenkort een webshop openen voor een keuze uit werkkleding en pakken voor de beveiligingsbranche.

BMS Security, een bedrijf dat zich onderscheidt in filosofie en uitvoering
Een bedrijf geleid door een man die begrijpt welke ingrediënten belangrijk zijn in de hedendaags kookpot van de beveiligingsbusiness. Een man, die zijn werknemers ziet als zijn familie en die weet, dat respect voor elkaar een van de belangrijkste onderdelen van het hedendaags maatschappelijk leven zal moeten zijn. Een man die weet dat wat je geeft meestal is wat je terugkrijgt.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

  • De filosofie van BMS Security: Wie is Bülent Doğan en waar staat zijn bedrijf voor Beveiligingsbedrijf BMS Security
Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.